Kolmas merkintä

Olisikohan tässä päivityksen paikka, edellisestä kun on kulunut kahdeksan kuukautta ja kolme pävää (ja tunti kaksikymmentäneljä minuuttia, monta Nespresso-kapsulia ja jonkin verran rahaakin).

Viimeisimmät puuhastelut ovat olleet kahteen laulukilpailuun osallistuminen, molemmat toki omilla biiseillään, mutta ei niistä tässä vaiheessa enempää: kilpailukappaleita kun ei tietenkään saa julkaista ennakkoon – enkä nyt aivan automaattisesti odota voittoakaan – joten jääkööt itse kilpailutkin vielä salaisuuden suojiin.

Keikkakesä on tavallaan aika aktivinen, tavallaan ei kovinkaan: sovittuna on nimittäin vain yksi keikka, mutta viime kuukausien suhteellisen hiljaiselon jälkeen on esiintymistä varten sitäkin enemmän kesän mittaan treenattava – siitä siis aktiivisuus. Keikka on  Tampereen Tapahtumien yön yhteydessä torstaina 7.8.(2014) Kahvila Runossa, Tampereella Ojakatu 3:ssa. Tarkemmin ottaen kaksi keikkaa, sillä soitan kaksi settiä, todennäköisesti ensimmäisen klo 18 ja seuraavan klo 20 (tästä tarkemmin myöhemmin FB-tapahtumasivulla). Tarkoitukseni on myös varioida settien biisilistoja, jos nyt ei vallan kahta eri listaa, niin ainakin sen verran eri biisejä molemmissa seteissä, että kahvilan henkilökunnalla ei käy aika liian pitkäksi. Tilaisuus on ilmainen ja sinne saa vapaasti tulla kuuntelemaan.

Aika lailla stabiilia tämä keikkailuni siis on, sillä kevätkaudella en esiintynyt kertaakaan ja viime syyskaudella vain kaksi kertaa… Niistä toinen oli ystäväni Elinan syntymäpäiväjuhlilla (tarkemmin: Elinan ja Jaakon yhteiset synttärikemut), jossa miehensä Vesan kanssa soitimme duona hyviä lainakipaleita muutaman vuosikymmenen ja genren haarukasta. Akuutti flunssa ja sen myötä kadoksissa ollut ääni vähän kyllä toivat mutkaa matkaan, mutta rempseästi otettiin ja kivaa oli. Cyndi Lauperin Girls just want to have fun oli mielestäni erityisesti raikas soittaa akustisesti kitaralla ja bassolla.

Huolimatta kahdeksasta vierähtäneestä kuukaudesta en ole kuitenkaan työhuoneellani hirveästi aikaa viettänyt. Silti aivan täysin aikaansaamatonta nämä niukat musisointihetkeni eivät kuitenkaan ole olleet: kahden kilpailukappaleen fiksauksen lisäksi olen saanut aika lailla ”paperilla valmiiksi” ne englanninkieliset laulut, joilla ajattelin avata sivuston enkkuversion. Tämän kesän tavoitteena – jos ja kun toivottavasti työt eivät kesälomalla liikaa haitaa – on siis: a) treenata kaksi settiä esitettäväksi 7.8. ja b) äänittää 7 enkkubiisiä työhuoneella tyylillä mies & kitara – tai mies & ukulele ja vielä c) saada valmiiksi myös ainakin jotain uutta: uusia sanoja, vanhojen viimeistelyä tai jopa melodiaa – mitä vain, kaikki kelpaavat!

Niin ja tuo mies & ukulele ei ollut vitsi: Kala-merkkinen baritoni-kokoluokan ukulele tuli  keväällä taloon, ja sillä olen sen verran leikkinyt, että uskaltanen muutaman biisin rämpyttää senkin säestyksellä sitten Kahvila Runossa Tapahtumien yönä.

Nyt on kuitenkin tilanne se, että huomenna alkaa kesälomani ja rakkaan vaimoni kanssa suuntaamme samana päivänä kohti Keski-Italiaa ja Marchen maakuntaa. Musahommat jatkuvat siis parin viikon päästä, siihen saakka arrivederci!

Jarmo Sunnari

Tampereella 22.6.2014