Minä ja lauluni

Ensimmäiset lauluni tein 13-vuotiaana ja jo silloin valitsin mottoni: hengittää sisään elämää, ulos lauluja

Nuorempana omistin monta vuotta rockmuusikon vapaalle elämälle, mutta samalla koin riittämättömyyden riivaavaa tunnetta ja hankkiuduinkin toisaalle ja toisiin tehtäviin. Monenkirjavien vaiheiden kautta päädyin EU-tehtäviin Brysseliin. Musiikin ikävä ei silti hellittänyt, kaipasin laulujen tekemistä ja laulamista.

Lauluissani usein yhdistyvät kolme minulle tärkeää lauluntekemisen perinnettä: bobdylanmainen laulaja-lauluntekijätyyli, beatlesmäinen melodinen ja iskevä pop, rautavaara-helismaalainen ralli- ja balladikulttuuri. Näiden kaikkien tyylien piirteitä on monissa kappaleissani sulavasti sekaisin.

Tärkeintä minulle laulussa on ensinnäkin se, että tekstissä on tarina tai sanoma; seuraavaksi, että melodia on selvä ja meiellään tarttuva. Kappale saa olla yksinkertainen, kunhan sitä on mukava laulaa ja kuunnella.

Huolimatta siitä, että useat lauluni on tehty mies ja kitara -periaatteella, on niissä toisinaan pop- tai rockbändin vimmainen meininki. Tässä näkyy monien minulle rakkaiden bändien vaikutus Beatlesista Guns’n'Rosesiin omiani unohtamatta. Annan mieluusti periksi rockin alkukantaiselle elinvoimalle, vähät välitän teknisestä suorituksesta, annan vain palaa.

Palaan kuitenkin aina balladeihin. Rautavaaran ja Helismaan lauluissa tarinat ja melodiat yhdistyvät tiiviiksi kokonaisuuksiksi. Pidän niiden yksinkertaisesta iskevyydestä.

Tällä sivustolla on hyvin erityyppisiä lauluja tummansävyisistä balladeista rempseisiin renkutuksiin. Jokaisen sanomaa ja tunnelmaa on kypsytetty vuosien ajan, lukemattomien reissujen, alkujen ja loppujen kautta.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>